اين گياه در بيشتر نقاط سيستان قابليت رشددارد و در اكثر زمينهاي كشاورزي يافت مي شود اين گياه به آب چنداني نياز ندارد ودر زمينهاي خشك نيزرشد ونمو مي كند.
كاربرد چَغَك
بطور حتم اين گياه همانند ساير گياهان كاربردهاي فراواني دارد.عمدتا" این گیاه که بانام علمی جغجغه و نام محلی چقک شناخته می شود در گذشته علاوه براینکه منبع تغذیه دام ها محسوب مي شد،در بسياري مواقع استفاده های پزشکی داشته بطوریکه میوه و ریشه این گیاه را درآب مي جوشاندند وجوشانده وعصاره آن به افراد دیابتی خورانده مي شد.
همچنين میوه های له شده آن در آب بعنوان دارو برای مشکلات ادراری-کلیوی وپودر آن برای ترمیم زخمها مورد استفاده قرار مي گرفت.برخي تحقیقات حكايت از اين دارد که این گیاه بی نظیر باعث کاهش فشارخون،قندخون،دردقفسه سینه و گلو،سنگ کلیه،ترمیم زخم و زخم های دیابتی،درمان گرفتگی عضلات ناشی از استرس و...می شود.
اما كاربردهاي متداول اين گياه در سيستان بيشتر از ريشه آن است.ريشه اين گياه خاصيت رنگ ریزي دارد وبيشتر در دباغي ورنگ كردن پوست استفاده مي شود.در گذشته كه دامداران منطقه جهت تهيه دوغ از پوست دامها (مَشك )استفاده مي كردند .جهت رنگ از ريشه اين گياه استفاده می نمودند.همچنين ازدانه هاي اين گياه پس از سوزاندن جهت ضدعفوني مشكها استفاده مي شد .